loading...

Know-How / Projekty jsou všude kolem nás - staňte se jejich Mistrem!

V článku se dozvíte, jak se můžete stát Mistrem svých projektů a jak díky tomu dokážete v týmu zvládnout náročné situace.

Dnešní doba je plná změn. Světová ekonomika se stává také více projektovou. Obchodní modely, které fungovaly dříve, jsou již nepoužitelné. Návrhů, co by se mělo udělat, slyším z různých stran mnoho. Ale nápad se stane dobrým nápadem až tehdy, když jej dokážete dokončit a prodat

 

Projekty jsou všude kolem nás

Kdysi bylo řízení projektů vyhrazeno specialistům. Dnes už tomu tak není. Projekty jsou totiž všude kolem nás, jenom si jejich existenci neuvědomujeme.
 

Řízení projektů je klíčovou kompetencí pro každého

Vaše záměry se mohou skvěle podařit. Mohou zůstat i nedokončené nebo v rovině nápadu.  Skvělým pomocníkem vám může být projektové řízení. Nemusí být složité a nepraktické, jak si lidé často myslí. Lidé marně zkouší různé agilní metody a SW nástroje. 

Co ale skutečně funguje je Řízení projektů 5.0. A to je zejména o lidech.

 

Tip: V článku Řízení projektů 5.0 se dozvíte, proč používáme číslo 5.0 a v čem je tento přístup pro vás jedinečný.  

 

Pokud chcete být mistrem svých projektů, tak:

  • musíte umět vytvořit záměr a ten vysvětlit lidem kolem sebe,
  • potřebujete správně zvolit jednoduché nástroje, pravidla a role,
  • vy i lidé kolem vás musí být motivovaní. Musí chtít. A lidé chtít budou, pokud vidí smysl v tom, co dělají. Pokud zažívají pocity mistrovství a ocenění a pokud mají autonomii pro práci.

 

Poznejte vaše vlastnosti a vlastnosti lidí okolo vás

Ale ještě jedna věc vám skutečně pomůže. Tou je poznání vašich vlastností a také poznání vlastností lidí okolo vás. Existuje řada užitečných typologií od MBTI, DISC, Barrettův model, barevná typologie a mohl bych pokračovat.

Nám se v SHINE pro řízení projektů skvěle osvědčila typologie Wealth a Talent Dynamics. Ta totiž pomůže rychle odhalit váš přirozený talent a správně zvolit jeden z 8 různých způsobů, jak úspěšně řídit projekty.  A pokud svůj přirozený talent skutečně začnete využívat, mnohem snáz se dostane do flow. A v něm jste mnohem produktivnější a také spokojenější. 

 

Tip: V článku  Flow - stav, ve kterém chcete být se dozvíte, jak lze až překvapivě jednoduše zvýšit svoji vlastní i týmovou produktivitu až pětinásobně díky “flow” a skutečné spolupráci.

 

Abychom vám cestu k tomu stát se Mistrem projektů co nejvíce usnadnili, vytvořili jsme unikátní rozvojový program Mistr projektů 5.0.

 

Do programu Mistr projektů 5.0 jsme vložili to nejužitečnější, co jsme sami během naší 25 let dlouhé praxe objevili. Jenom jednoduché a praktické věci, které využíváme my sami a které nám pomohly úspěšně zvládnout krizové časy. Mistr projektů 5.0 je neustále zlepšován a inovován, i díky 778+ firmám, které jej využívají ve své praxi.. 

Námi využívaná typologie Wealth a Talent Dynamics vám pomůže odhalit svého projektového génia. Dostanete tak do “flow” sebe i lidi kolem vás a stanete se Mistrem svých projektů.

Závěr

Na webu SHINE si můžete udělat jednoduchý minitest. Odhalíte v něm, v čem spočívá vaše genialita pro řízení projektů. Uděláte tak první krok na cestě k tomu, stát se Mistrem projektů.  Budete mnohem lépe připraveni na výzvy, které vás v rychle se měnícím světě čekají.

 


Autor: Josef HajkrSHINE Consulting 

Citované zdroje:

Blog Řízení projektů 5.0 | SHINE. SHINE - Ukážeme, jak na projektové řízení nebo motivaci týmu [online]. Copyright ©2020. [cit. 01.09.2022]. 
Blog Flow - stav, ve kterém chcete být | SHINE. SHINE - Ukážeme, jak na projektové řízení nebo motivaci týmu [online]. Copyright ©2022. [cit. 05.09.2022].