Blog

Aktuality
Inspirace
Osobnostní rozvoj
Manažerský rozvoj
HR poradenství
Shine Leadership
Archiv článků

Manažerský rozvoj

19. 12. 2023

Shine as You Lead. PF 2024

Mějte svoji spokojenost, štěstí, vnitřní klid a lásku ve svých rukou.
PF 2024.
Shine Leadership. Lead Yourself®.

20. 11. 2023

Emoční leadership jde do hloubky osobnosti

Emoční leadership je jedním z našich klíčových programů, který se zabývá osobností leadera jakožto hybatelem celého systému, ať už je to tým, nebo firma. Zralost leadera se odráží v tom, jak se společnosti daří.

22. 10. 2023

Emoce v praxi, aneb Emoční leadership v denním životě manažera

Položme si pár otázek:

Jaký je můj postoj a vztah k emocím? Jak přemýšlím o důležitosti emocí v mém denním životě? Jak umím pracovat se svými emocemi? Jak na mých pocitech a emocích závisí můj výkon, má schopnost věci měnit? Jak ovlivňují emoce můj výkon a výkon podřízených, spolupracovníků?

4. 9. 2023

Cesta k excelentnímu výkonu „Flow“ aneb Motivace bez motivace

Již mnoho let tvoříme a realizujeme rozvojové programy pro management, které přináší zásadní pozitivní posun leaderů. V našem portfoliu je již zaveden jedinečný mnohokrát opakovaný program Emoční leadership I a II., postavený na celostním vedení člověka k dosahování výsledků.

3. 3. 2022 | Emanuel Byrtus

Jak na sebe-důvěru aneb proč zebry nemají žaludeční vředy?

Podnět, který je pro organismus vnímán jako ohrožení nebo nejistota, spustí kaskádu biochemických dějů – stres. Nízká sebedůvěra a důvěra spojená s nevědomými pocity ohrožení vede k tomu, že lidé ve stresu žijí více či méně celé dny. V knize “Zebry nemají žaludeční vředy” od Roberta Sapolsky je popsán život zeber a jejich způsob zacházení se stresem.

15. 4. 2021

Slavíme narozeniny!

Je to právě 2 roky, co se narodilo naše tréninkové centrum Shine Leadership na Hradčanské.

3. 9. 2020

It’s Time To Shine.

“Buďte zdravě sobečtí, postarejte se zdravě o sebe. Pak to nejlepší, co je ve Vás, dejte lidem a světu kolem”.

13. 1. 2020 | Emanuel Byrtus

Tajemství efektivní spolupráce aneb učme se surfovat na vlně emocí

Pokud se chceme jako společnost dostat v tématu efektivní spolupráce dále, musíme k sobě být upřímní. Problémem je, že spousta lidí hledá hlavní příčiny neefektivní spolupráce v nastavení procesů, time managementu, komunikačních dovednostech a řadě dalších příčin venku mimo nás.  Všechny nepodstatné důvody slouží jen k tomu, aby maskovaly podstatu věci.

8. 8. 2018

Leadership? – koho chceme vést, když neumíme vést sebe?

Úvahy o leadershipu se ubírají především směrem, jak vést druhé lidi k výsledkům. Pokud mluvíme o leadershipu, pak mluvíme mnohem více o vedení lidí než o vedení sebe sama. Přirozená zákonitost říká: „Tam kam směřuje pozornost, tam směřuje energie“.

16. 5. 2017

Pří-jemné probuzení…

Za celý den se neusmála, a tak jsem se zeptal, na co neustále myslí.

“Víš, přijde mi, že můj život je na nic, a na co sáhnu, to pokazím.” Svěřila se.

19. 7. 2016

O Enneagramu – jeho původ, význam a devět typů osobnosti

Enneagram jako systém nabízí hluboké pochopení vnitřním motivům a velmi odlišným způsobům lidského chovají. Ukazuje především typické návyky na úrovní myšlení a emočního prožívání. Je to dokonalý základ pro skutečné porozumění lidskému chování a také pro rozvoj sebe sama a svých osobních kvalit. S enneagramem pracujeme v programu Emoční leadership.

6. 11. 2015

EQ Zkroťte si svého divokého koně

Čím dál častěji slýcháme o takzvané emoční inteligenci, která se začíná stavět po bok inteligenčnímu kvocientu, IQ. EQ, tedy schopnost zvládat své emoce a být úspěšný v mezilidských vztazích, nabízí velké a často neorané pole pro osobní rozvoj.

26. 3. 2015

Quo vadis, vzdělávání?

Úvodník katalogu Educity Vzdělávání 2015 

Jaké jsou trendy v rozvoji lidí a proč je lepší sledovat skutečné potřeby firmy

Když se zeptáte manažerů na vzdělávání u nich ve firmě, řada z nich vám odpoví, že na takové věci nemají čas a peníze. Vždyť se přece musí věnovat řízení firmy! Řešit finance! A další operativní záležitosti! V rozvoji svých lidí nevidí žádnou přidanou hodnotu.

17. 3. 2015

Zvládání emocí je cesta ke zralosti manažera

„V programu manažeři získají hned v úvodu vhled do svých přirozených silných stránek a poznají své omezující návyky a postoje,“ říkají o programu Emoční leadership Šárka Pojerová, Managing Director a Emanuel Byrtus, lektor a odborný garant programu ze společnosti Shine Leadership (Pro časopis REFLEX, datum vydání 5.3.2015)

15. 7. 2014

Emoce v denním životě manažera

Jaký je váš vztah a postoj k emocím? Vnímáte, jakým způsobem ovlivňují výkon v zaměstnání vás i vašich kolegů? Uvědomujete si, jak hýbou vaším osobním životem? České výzkumy ukazují, že většina populace zaujímá k emocím postoj ve stylu: „Nezabývám se jimi, pozitivní mi vyhovují, negativní potlačuji.“ Cílem většiny dotázaných je pak být – pokud možno – neemoční, a díky tomu nad věcí. Tento přístup však k úspěchu v životě nevede.

28. 4. 2014

Máte odvahu ke skutečné vnitřní R-evoluci?

Nejnovější objevy neurověd ukazují cestu k lidskému potenciálu. Jsme tvůrci sebe sama a svého světa, ve kterém žijeme. Realita se vytváří v naší mysli a skrze naše srdce a tělo se zhmotňuje do světa forem. To, co rozhoduje o našem štěstí, úspěchu a kvalitě našich životů, je naše vnitřní nastavení na úrovni podvědomí. To však můžeme utvářet kdykoli se nám zlíbí!

7. 1. 2014

Držíš život ve svých dlaních?

Všichni toužíme ve svých životech po štěstí a úspěchu. Pro každého z nás je úspěch něco jiného. Ale pojďme respektovat to, že pro někoho je úspěchem mít prosperující firmu, pro jiného je spíše úspěchem mít šťastnou rodinu a další považuje za úspěch  svůj rozvoj a duchovní růst.

25. 8. 2012

Otevřené kurzy nebo firemní zakázkové programy?

Vzdělávání jako součásti strategie je třeba věnovat stejnou pozornost, jako ostatním investicím. Rozvoj zaměstnanců je klíčovým faktorem pro úspěch, konkurenceschopnost a budoucnost každé organizace. Tento fakt je všeobecně známý, a proto firmy do vzdělávání investují značné množství finančních prostředků. Pro naplnění potřeb a požadavků na rozvoj zaměstnanců je důležité najít nejvhodnější formu rozvoje pro návratnost vložených investic.

24. 1. 2012

Proces 360° zpětné vazby

360° zpětná vazba je metoda vícenásobné zpětné vazby získané pro osobní rozvoj a hodnocení. Poskytuje příležitost manažerům získat hodnocení svého pracovního výkonu od lidí kolem sebe – spolupracovníků, nadřízeného, kolegů, podřízených či externích zákazníků. Unikátní mezinárodní nástroj Profiles.

25. 2. 2011

Aktuální výzva – hodnocení výkonu manažerů pomocí 360° zpětné vazby

Moderní doba zdůrazňuje hodnocení pracovní výkonnosti. Zvyšuje se závislost na managementu, který dosahuje cílů a výkonu prostřednictvím týmu. Snažíme se nahradit dřívější způsob odměňování, který se orientoval jen na finanční cíle, a přikláníme se k odměňování na základě výkonu – jestli a jak dobře je práce ve skutečnosti vykonávána. Hodnocení výkonu není určitě jednoduchá záležitost. V každé společnosti probíhá jinak a je potřeba najít tu svoji cestu pro dosažení objektivního hodnocení.