Know-How / Řízení projektů 5.0

Řízení projektů 5.0 – nekomoditní přístup zaměřený na člověka, který je ideálním řešením pro nastupující Společnost 5.0.  Objevte, jak využít moderní technologie, lidské talenty a motivaci k dosažení úspěchu svých projektů.

Všichni víme, že realizace čehokoliv smysluplného v práci, ve škole i v osobním životě vyžaduje spolupráci.  A Řízení projektů se zde hodí opravdu skvěle. Přitom ale nemusí být složité a jen pro specialisty.

V každém stupni vývoje lidské společnosti bylo potřeba organizovat se. Bylo nutné řídit projekty, i když tomu tak lidé dlouho neříkali. Zásadní je to, že postupy a strategie, které skvěle fungovaly v jednom stupni vývoje, jsou nepoužitelné na stupni vyšším. 


Vývoj společnosti a jeho vliv na řízení projektů 

Lidská společnost prošla několika vývojovými stupni, od Společnosti lovců a sběračů (1.0), přes Společnost zemědělců (2.0), Průmyslovou společnost (3.0), až po Informační společnost (4.0), Nyní ale rychle nastupuje Společnost 5.0, zaměřená na člověka a přímo propojující virtuální a fyzický svět. Technologie, jako automatizace, umělá inteligence a internet věcí, umožňují lidem konečně mít více času na kreativní a smysluplnou práci. A firmám pak mnohem větší produktivitu při zapojení menšího množství lidí.

Společnost 5.0 znamená konec marné snahy donekonečna zvyšovat produktivitu lidí a dělat z nich živé stroje. 

Tip: Více o Společnosti 5.0 (Society 5.0) si můžete přečíst ZDE

Řízení projektů 5.0 - nový přístup

Společnost 5.0 vyžaduje nový přístup k řízení projektů. Digitální technologie již nejsou problémem - jsou stále levnější a hlavně dostupné všem. Problémem ale je vybrat ty správné a nasadit je do praxe. A k tomu jsou zásadní lidé. A u lidí pak jejich motivace a přístup k digitálním technologiím. Co tedy skutečně potřebujete je Řízení projektů 5.0, které je (stejně jako Společnost 5.0) zaměřeno na člověka.

Tři pilíře Řízení projektů 5.0

Abyste dosáhli zásadního zlepšení projektové práce, nestačí jenom rozvíjet SCHOPNOSTI lidí. Pozornost je třeba věnovat i jejich POSTOJŮM a VLASTNOSTEM.

SCHOPNOSTI

POSTOJE

VLASTNOSTI

  • Každý má přirozený talent pro učení, vedení a řízení projektů. V SHINE využíváme pro rychlé odhalení vrozených talentů lidí skutečně jednoduchou a v praxi skvěle použitenu typologii "Talentová dynamika". Navíc jsme připravili i speciální rozšiřující reporty, které vám pomohou vybrat jeden z osmi způsobů, jak řídit projekty a zásadně zlepšit spolupráci. Když pracujete tím správným způsobem na tom, co vás baví a v čem jste přirozeně dobří, jste mnohem produktivnější a také spokojenější. 
  • Více informací najdete ve videorozhovoru VLASTNOSTI: Odemkněte potenciál týmu díky Talentové dynamice  a v článku článku Talentová dynamika - odhalte svůj vrozený talent pro řízení projektů.

 

Řízení projektů 5.0 = schopnosti+postoje + vlastnosti = o 30% vyšší produktivita projektové práce

Závěr

Řízení projektů 5.0 spojuje schopnosti, postoje a vlastnosti lidí pro dosažení lepších výsledků a vytváří tak nekomoditní řešení. S technologickými nástroji a lidským přístupem můžete výrazně zvýšit produktivitu a dosáhnout skvělých výsledků bez nadměrného stresu a přetížení.

Jaké jsou tajemné ingredience našich inovativních řešení si poslechněte ve videorozhovoru Řízení projektů 5.0 - vyhněte se ztrátě produktivity až o 30%.

 


Autor: Josef HajkrSHINE Consulting 

Další odkazy