Know-How / Jak porovnávat nabídky v oblasti řízení projektů

Díky tomuto článku se snadno vyhnete pasti „asymetričnosti informace“, kdy ten, kdo vybírá, nemusí dostatečně znát daný obor a může tak vynechat skutečně důležitý parametr.  

1. Důvěryhodnost a ověřitelné reference

Co porovnat: Zkušenosti a zpětnou vazbu od klientů.

  • SHINE Consulting: Jsme na trhu od roku 1996 již déle než 25 let. V naší historii máme doloženu práci pro celkem 842+ klientů (stav ke konci roku 2023). Získali jsme desítky referencí od klientů z různých oborů. K dispozici máme i řadu podrobných referenčních listů. Vše je dostupné ze stránky O nás a rovněž i ze stránky s referencemi. Další reference obsahují i všechny stránky jednotlivých dílčích produktů a služeb. 

Přínos pro vás: Jistota úspěchu, podložená reálnými výsledky.

2. Inovativní a nekomoditní řešení

Co porovnat: Schopnost dodavatele přinést jedinečná a kreativní řešení.

  • SHINE Consulting: Neustále inovujeme. Naše inovace jsou chronologicky popsány v Příběhu SHINE
  • Důležitým principem, který všechny naše řešení obsahují, je JEDNODUCHOST. 
  • Vyvinuli jsme vlastní UNIKÁTNÍ NEKOMODITNÍ PŘÍSTUP Řízení projektů 5.0.  V něm jsme spojili tři témata do jednoho řešení: zlepšování SCHOPNOSTÍ, lepší využití vrozených VLASTNOSTÍ  a práci s POSTOJI všech lidí, kteří jsou do projektu zapojeni. Vše je přehledně vysvětleno v krátkém interaktivním videu ZDE. Jaké jsou tajemné ingredience našich inovativních řešení si poslechněte ve videorozhovoru Řízení projektů 5.0 - vyhněte se ztrátě produktivity až o 30%
  • Všechny naše programy obsahují inovativní portál ShineStarlight.cz  - propojujeme zkušenosti živých lidí s AI. K dispozici je sada AI avatarů, kteří využívají naší báze znalostí a 12+ dalších AI nástrojů na podporu řízení vašich projektů. Tento portál vám představí i unikátní video.
  • Jako jediní na trhu využíváme v řízení projektů typologii Talent Dynamics. Více najdete v článku Talentová dynamika - Odhalte svůj vrozený talent pro řízení projektů  
  • Vlastníme rovněž i několik ochranných známek, které chrání naše klíčové inovace a dokládají původnost našich myšlenek. Kromě vlastní značky shine - light of change® jsou to i SHINE Project Management Acacemy® Projektový COPILOT®  a metoda copilot®.
  • Jako první jsme přišli s řešením MOTIV-ACE® (agilní oceňování projektových týmů pomocí kreditů). Toto inovativní řešení se obzvláště hodí v dnešní digitální době, kdy přestává dávat smysl odměňovat lidi, kteří pracují s počítači, čistě za hodinu práce. Více v článku Vylovte si svou odměnu  a ve streamu  Motivační systém v době umělé inteligence.
  • Naše znalosti máme již od poloviny roku 2023 ve vektorové databázi. Díky tomu využíváme vlastního SHINE AI Chatbota (je dostupný přímo na homepage) a rovněž i ChatGPT SHINE Project COPILOT. AI avatara Josefa Hajkra pak máme k dispozici rovněž od poloviny roku 2023. 

Přínos pro vás: Přístup ke špičkovému know-how a hodnotnému obsahu jako součást našich produktů a služeb.

3. Mezinárodní akreditace a kvalita online projektových akademií

Co porovnat: Rozsah a kvalitu akreditovaných programů.

  • SHINE Consulting: V rámci SHINE Project Management Academy® nabízíme 214 hodin mezinárodně akreditovaných tréninků realizovaných jak online, tak i prezenčně. Důraz klademe na propojení s praxí a na interaktivitu. Naše homepage www.shine.cz je přehledným rozcestníkem.
  • Naše řešení jsou k dispozici česky i anglicky. Doporučujeme proto návštěvu našeho webu anglicky.  
  • Česky a anglicky realizujeme rovněž  řadu otevřených programů. Umíme tak rozvíjet i jednotlivce. 

Tip: K dispozici je i  specializovaná stránka Buďte v obraze, kde je vše přehledně představeno pomocí videa. 

Přínos pro vás: Rychlá dostupnost a možnost přizpůsobení na míru s vazbou na mezinárodní standardy a certifikaci. Tréninky řeší reálné situace, se kterými se potýkáte.

4. Hodnota a návratnost investice

Co porovnat: Návratnost investice a strategický přínos.

  • SHINE Consulting: Naše řešení přinášejí mnohem vyšší hodnotu díky kombinaci živého konzultanta a inovativních prvků (online portál Teachable.com pro sdílení znalostí, vlastní microlearningová videa, využití AI přímo v programech a také již zmíněný ShineStarlight.cz). Na stránkách našich dílčích programů je hodnota každého programu vyčíslena. Příkladem je Projektový COPILOT, který je určen pro přímou podporu lídra, nebo projektového manažera. 
  • Připravili jsme i kalkulaci návratnosti investic do zlepšování projektové kultury ZDE

Tip: Více informací o hodnotě najdete na již doporučované stránce  Buďte v obraze v sekci "Seznamte se s tím, jak probíhají naše online akademie". Formou krátkých videí zde představujeme dvě naše klíčové online akademie.

Přínos pro vás: Maximální hodnota za vaše peníze díky škálovatelnosti a dostupnosti 24/7.

5. Tým a sdílená zkušenost

Co porovnat: Kvalifikace a zkušenosti týmu

  • SHINE Consulting: Nabízíme stabilní tým mezinárodně certifikovaných konzultantů, jehož členové spolupracují již více než 25 let. Díky tomu máme rozsáhlé sdílené know-how.  Podrobnosti najdete v již zmiňovaném Příběhu SHINE. Zkušenost senior konzultantů našeho týmu je rovněž dobře ověřitelná z jejich profilů v sekci O nás. Zde najdete u každého člena týmu i odkaz na jeho osobní LlinkedIn profil. Doporučujeme zejména navštívit LinkedIn profil lídra a ambassadora SHINE Consulting Josefa Hajkra. Zejména na tento profil směřujeme naše komentáře a postřehy.
  • V týmu máme prokazatelně seniorní zkušenost s agilním a hybridním řízením projektů. Kromě referencí je to patrné z přehledu našich certfikátů (víz článek Víte že.) Grafické znázornění postavení jednotlivých certifikátů v oboru projektového řízení pak naleznete ZDE.

Přínos pro vás: Spolupráce s experty s hlubokými znalostmi a praktickými zkušenostmi.

6. Stabilita firmy

Co porovnat: Ekonomickou stabilitu a transparentnost firmy.

  • SHINE Consulting: Jsme plně transparentní a stabilní společnost, což dokládáme veřejně dostupnými záznamy a dlouhodobým úspěchem na trhu. Pravidelně zveřejňujeme všechny požadované údaje na www.justice.cz. O dlouhodobé stabilitě  svědčí i stránka O nás.  

Přínos pro vás: Dlouhodobá jistota a stabilita, jsme zde pro vás od roku 1996.

7. Publikační činnost a zapojení do odborných komunit

Co porovnat: Zapojení do odborných komunit a kvalitu publikační činnosti.

  • SHINE Consulting: Naše publikační činnost je rozsáhlá a zahrnuje příspěvky na aktuální témata řízení projektů, stejně jako aktivní účast na mezinárodních fórech. Publikujeme na LinkedIn, YouTube, FCB. Natáčíme streamy, podcasty. Vše zveřejňujeme i na vlastním blogu www.jaknazmenu.cz. Množství obsahu také můžete snadno ověřit i ve výběru článků a videí z dílny SHINE Consulting.
  • Jsme aktivně zapojeni do odborných komunit, jsme držitelé akreditace IPMA ČR. Naše programy jsou proto doporučovány a nabízeny i přímo na stránkách této významné komunity ZDE
  • Jsme rovněž globálním partnerem rozsáhlé sítě podnikatelů GeniusU.com. V rámci ČR velice aktivně spolupracujeme s nejlepšími firmami v oboru.

Tip:Přehled všech možností, jak získávat znalosti od SHINE i zdarma a sledovat nás najdete rovněž na stránce najdete rovněž na stránce Buďte v obraze v sekci "Spojte se s námi".

Přínos pro vás: Díky naší rozsáhlé publikační činnosti a aktivnímu zapojení v odborných komunitách, máte zajištěn přístup k nejnovějším trendům a osvědčeným postupům v řízení projektů. To vám pomáhá udržet krok s globálními standardy a zvyšovat vaši konkurenceschopnost na trhu.

 


 

Zaměřte se na tyto klíčové aspekty při porovnávání nabídek a uvidíte, že SHINE Consulting nabízí jedinečnou hodnotu, která přesahuje běžné standardy v oblasti řízení projektů. Naše přístupy, know-how a tým jsou připraveny podpořit vaše projekty s nejvyšší mírou odbornosti a inovace. Užitečné může být i prostudování souvisejícího článku Nebuďte v pasti! aneb Tři kroky ke správné volbě dodavatele, a to včetně v něm odkazovaného videa.

 


Autor: Josef HajkrSHINE Consulting


    Více inspirace ze světa projektů změn a inovací.